Om oss

Senja Handbryggeri drives av Bjørn Stangnes og Rune Ludviksen. Vi hadde drevet med heimebrygging i flere år, mens tanken om å ta det et steg videre modna gradvis. I 2014  kom vi under vær med at skolekjøkkenet ved den nedlagte Øverbotn skole kunne høve som bryggelokale. En befaring bekrefta dette, og vi fikk i stand en leieavtale med Tranøy kommune. Etter utallige timer med pussing, maling og snekring kunne vi på seinhøsten 2014 installere bryggeanlegget vårt. Der ungene før kokte mat og elta deig, kan det no kjennes lukt av humle og malt!

Vi hadde de første årene et tradisjonelt bryggeanlegg bestående av varmvannstank, meskekjel, kokekjel og åpne gjæringstanker. Ei brygging gav ca 400 liter ferdig øl.

Vinteren 2019 fikk vi installert et større brygghus som vi fikk levert fra Oslo. Oppsettet er fortsatt det samme, og vi driver handbrygging i ordets rette forstand når vi står og rører i meskekaret en stor meskespade. Men vi har nå lukka gjæringstanker på 1000 liter, noe som har gitt oss større kapasitet og mer effektiv drift.

Les mer om våre øl her

Vår visuelle identitet er utarbeidet av Christel Nyheim i ID Design (https://www.iddesign.no)